office@gilad-shiff.com
אדריכלות ציבורית - לכלל הפרויקטים פארק קיימות על גג דיזנגוף סנטר אודיטוריום בית ספר צייטלין מרכז מחול - אלון רמת השרון מתחם מופעים חיצוני - רמת השרון מרכז מבקרים בסטף בהרי ירושלים החווה – פארק הירקון - תל אביב גן למשחק יצירתי - רמת השרון קן הנוער העובד והלומד - רחובות סביבה ואדם באגם שיפוץ מרכז מבקרים ביד קנדי בהרי ירושלים חזית סולרית אינטגרלית למכללת שנקר חזית סולרית בבית עיריית תל אביב פארק חניון - בת-ים בית תה הידרופוני בכיכר גבעון שילוט מרחב החדשנות נמל יפו מיצב אמנות 'חתך בפסולת' בהר חיריה פארק מיחזור עירוני - רעננה חלופה סביבתית – בזק - נוף ים
אדריכלות למגורים, מסחר ומשרדים - לכלל הפרויקטים הבניין בשדרות בית ברמת השרון הבית באביחיל בנין במגדל העמק הבית בראש העין דירה בצפון תל אביב הדירה ברחוב מיכל הדירה ברחוב אושה (1) פארק קיימות על גג דיזנגוף סנטר מבנה מסחרי באלברטה קנדה משרדי חברת אנימציה רמת גן מבנים ממכולות ממוחזרות בחווה סולרית ברותם משרדי מפעל למוצרי קרטון ונייר – אלון תבור משרדי סטארט אפ – תל אביב קניון 'מול כנרת' בצמח מבנה משרדים ירוק בית תה הידרופוני בכיכר גבעון – ויסוצקי פוויליון סולרי הדירה ברחוב פומבדיתא הדירה ברחוב זכרון יעקב
ייעוץ לבנייה ירוקה - לכלל הפרויקטים יעוץ לתכנון עירוני יעוץ מיקרואקלים שימור אנרגיה במבנים חקלאות עירונית אנרגיה בעיר מחקר-מעטפת סולרית במשרדים מחקר-תכנון פרמטרי סולרי פיילוטים-אנרגיה בבניינים פעילות ציבורית שיתופי פעולה בינלאומיים
אדריכלות מסחרית - לכלל הפרויקטים פארק קיימות על גג דיזנגוף סנטר מבנים ממכולות ממוחזרות בחווה סולרית ברותם בניין משרדים ירוק קניון 'מול כנרת' בצמח משרדי חברת אנימציה - רמת גן משרדי מפעל למוצרי קרטון ונייר - אלון תבור משרדי סטארט אפ - תל אביב בית תה הידרופוני בכיכר גבעון
תוכניות אב ובנין עיר - לכלל הפרויקטים השידרה הירוקה של חולון החממ"ה בחולון – תוכנית אב לחווה חקלאית עירונית החווה – פארק הירקון - תל אביב תוכנית 77 78 איזור תעסוקה יהוד תכנון לב הקיבוץ – רמת רחל נווה חיים חדרה יעוץ לתכנון עירוני
הבא הקודם
בנין במגדל העמק
תחום - מגורים, מסחר ומשרדים
לקוח - עמיגור
שטח - 1800 מ"ר
תכנון והקמה - 2016-2017

שיפוץ אנרגטי למבנה שיכון במגדל העמק עבור חברת עמיגור ובשיתוף הפורום הישראלי לאנרגיה. בהמשך לפיילוט שיפוץ אנרגטי שתכננו בשדרות תוכנן ובוצע פרוייקט זה במגדל העמק. במסגרת השיפוץ נבדקו ונמדדו צריכת האנרגיה והנוחות התרמית בדירות במבנה, והתבצע ניתוח תפקוד המעטפת על רכיביה השונים. לאור הממצאים תוכננה התערבות מקיפה במעטפת שמשפרת הן את איכות החיים בבניין והן את הנראות האסתטית והנוכחות העירונית. 

תהליך העבודה כלל ניתוח המבנה הקיים מבחינת הפניה, חומרי הבניה, גשרים תרמיים ועמידות בפני תנאי אקלים של צפון הארץ, ולאחר מכן טיפול באמצעות בידוד המעטפת, אטימתה ובידוד גשרי קור. חידוש חזיתות הבנין באמצעות חידוש הטיח, התקנת מסתורי כביסה ומזגנים, בנית מעקה גג והסתרת מערכות חיצוניות. ביצוע מדידות ומיפוי תפקוד לפני ואחרי שיפוץ באמצעות מכשירי מדידה בתוך הדירות וצילומים תרמיים. 

החזית הראשית בהפניה צפון מערבית המקבלת רוחות חורפיות חזקות. החזית בודדה ע"י לוחות בידוד בחתכים שונים בהתאם לסוגי הקיר, חלונותיה הוחלפו, והושלמה בגמר טיח והתקנת מסתורי מזגנים

חיפוי החזיתות ותקרת קומת עמודים בלוחות בידוד קשיחים, והגג בפוליאוריתן מוקצף. עבודות הגג כללו הגבהת מעקה להסתרת מערכות והעבודות בחזיתות כללו הקמת מסתורים ותעלות מערכות ש'ניקו' את החזיתות מנוכחותן.

חזית ראשית צפון מערבית - לפני ואחרי שיפוץ

חזית ראשית דרום מזרחית - לפני ואחרי שיפוץ

צילומים תרמיים ביום קיץ לפני השיפוץ (מימין) ואחרי השיפוץ (משמאל), בתמונות ניכר ההבדל בטקסטורת הבידוד של הקיר. בעוד בתמונה הימנית ניכר איבוד הקור מהקירות ודרך קורות הבטון והעמודים הבולטים על גבי המעטפת, בתמונה השמאלית נראה מרקם בידוד חלק השומר על טמפרטורה קרירה בתוך המבנה. צילום: וולפגנג מוצפי-הלר. תמונות באדיבות: דייוויד פרלמוטר

צילומים תרמיים בערב קיץ לפני השיפוץ (מימין) ואחרי השיפוץ (משמאל). בתמונה הימנית ניכרת התחממותם של אלמנטי הבטון שבין החלונות ופליטת החום הרבה מהם בשעות הערב, לעומת התמונה השמאלית בה אלמנטי הבטון שצופו בבידוד תרמי נראים בצבע אחיד עם הקיר ואינם פולטים חום מיותר (האלמנטים שבוהקים בצהוב הם מסתורי הכביסה החיצוניים לבנין). צילום: וולפגנג מוצפי הלר, תמונות באדיבות: דייוויד פרלמוטר