office@gilad-shiff.com
אדריכלות ציבורית - לכלל הפרויקטים מרכז מחול - אלון רמת השרון פארק קיימות על גג דיזנגוף סנטר אודיטוריום בית ספר צייטלין מתחם מופעים חיצוני - רמת השרון מרכז מבקרים בסטף בהרי ירושלים החווה – פארק הירקון - תל אביב תוכנית אב לחווה החקלאית בחולון גן למשחק יצירתי - רמת השרון קן הנוער העובד והלומד - רחובות חזית סולרית אינטגרלית למכללת שנקר שיפוץ מרכז מבקרים ביד קנדי בהרי ירושלים פארק חניון - בת-ים בית תה הידרופוני בכיכר גבעון תכנון לב הקיבוץ – רמת רחל מיצב אמנות 'חתך בפסולת' בהר חיריה פארק האיקליפטוסים - ראשון לציון יד לבנים - רמת ישי גן מיצבים וביתן אמנויות - רמת השרון פארק מיחזור עירוני - רעננה חלופה סביבתית – בזק - נוף ים
אדריכלות למגורים - לכלל הפרויקטים הבית באביחיל הבית בראש העין הדירה ברחוב זכרון יעקב דירה בצפון תל אביב הדירה ברחוב מיכל הדירה ברחוב פומבדיתא הדירה ברחוב אושה (1) בית ברמת השרון הדירה ברחוב אושה (2) הבניין בשדרות בנין במגדל העמק
ייעוץ לבנייה ירוקה - לכלל הפרויקטים יעוץ לתכנון עירוני תכנון מקיים יעוץ למבנים מחקר פעילות ציבורית
אדריכלות מסחרית - לכלל הפרויקטים פארק קיימות על גג דיזנגוף סנטר מבנים ממכולות ממוחזרות בחווה סולרית ברותם בניין משרדים ירוק קניון 'מול כנרת' בצמח משרדי חברת אנימציה - רמת גן משרדי מפעל למוצרי קרטון ונייר - אלון תבור משרדי סטארט אפ - תל אביב בית תה הידרופוני בכיכר גבעון
הבא הקודם
הדירה ברחוב אושה (2)
תחום - אדריכלות למגורים
לקוח - פרטי
שטח - 100 מ״ר בנוי
תכנון והקמה - 2009
צילום - הרברט בישקו

כל כך דומות כל כך שונות. שתי דירות זהות (בתמונת מראה) שעיצבנו בעבור אותם לקוחות זכו לתכנון ועיצוב שונה. בניגוד לדירה השכנה, שעוצבה למגורים של הלקוחה עצמה, השיפוץ של דירה זו יועד מלכתחילה להשכרה. יחד עם הלקוחות ניסינו להיכנס לנעלים של שוכרים עתידיים ולחשוב מה ירצו לקבל בדירתם, מה שחייב הסתכלות רעננה ושונה על כל דירה והתוצאות בהתאם.

ההבדלים בין הדירות רבים ומתחילים בארגון החלל וחלוקתו מחדש. לדוגמא אם בדירה הפרטית יכלה הלקוחה לבחור להשאיר לעצמה את המטבח סגור, בדירה להשכרה המלצנו ללקוחות להימנע מכך, היות ומטבח סגור אינו מקובל בשוק ועשוי להוריד את הביקוש לדירה. חדר השירות והקירות הסמוכים למדרגות הוסרו כך שמתאפשר מעבר חופשי סביב למדרגות שבלב הבית והמטבח הפך לחלק מחלל המגורים. בשטח שהתפנה שולבה פינת עבודה.

המסגרת העיצובית שנבחרה לשתי הדירות דומה: שימוש בצבעים בהירים למטבח וחדרי האמבטיה, ריצוף בגוני אפור כהה בקומה הראשונה, וחיפוי מדרגות וקומת גג בפרקט אלון. אם בדירה השנייה הרשנו לעצמנו להשתולל בנגיעות של צבע, ופריטים מיוחדים בדירה להשכרה העדפנו להשאיר את העיצוב ברובו כרקע לחיים ולפריטים של השוכרים.