office@gilad-shiff.com
אדריכלות ציבורית - לכלל הפרויקטים מרכז מחול - אלון רמת השרון קן הנוער העובד והלומד - רחובות גן למשחק יצירתי - רמת השרון גן מיצבים וביתן אמנויות - רמת השרון החווה – פארק הירקון - תל אביב מתחם מופעים חיצוני - רמת השרון פארק מיחזור עירוני - רעננה פארק חניון - בת-ים חלופה סביבתית – בזק - נוף ים פארק האיקליפטוסים - ראשון לציון יד לבנים - רמת ישי
אדריכלות למגורים - לכלל הפרויקטים הבית באביחיל הבית בראש העין הדירה ברחוב זכרון יעקב דירה בצפון תל אביב הדירה ברחוב מיכל הדירה ברחוב פומבדיתא הדירה ברחוב אושה (1) בית ברמת השרון הדירה ברחוב אושה (2) הבניין בשדרות בנין במגדל העמק
ייעוץ לבנייה ירוקה - לכלל הפרויקטים ייעוץ לתוכנית בינוי - כ/450/ב קרית אתא שיפוץ אנרגטי של מבנה מגורים - שדרות אנליזות תאורה טבעית - מבני תעשייה עמוקים פיתוח מעטפות סולריות תלת ממדיות - מחקר אקדמי בניין משרדים ירוק לגור ירוק בישראל - תחרות אדריכלים תכנון ראשוני בבניה למגורים - נס ציונה ייעוץ לשינוי תוכנית בניין עיר - שכונת אגמים נתניה בנייה במכולות ממוחזרות בנייה פרטית מקיימת מבנה ציבורי אקלימי עיצוב פנים מקיים
אדריכלות מסחרית - לכלל הפרויקטים משרדי חברת אנימציה - רמת גן משרדי חברת עורכי דין - תל-אביב משרדי סטארט אפ - תל אביב בניין משרדים ירוק משרדי מפעל למוצרי קרטון ונייר - אלון תבור
הבא הקודם
הדירה ברחוב מיכל
תחום - אדריכלות למגורים
לקוח - פרטי
שטח - 95 מ״ר בנוי
תכנון והקמה - 2012
צילום - רינת שניידובר

הבית הוא המראה של דייריו. במקרה זה בעל הדירה איש אשכולות בעל מגוון רחב של תחביבים, החל מבישול ברמה מקצועית וכלה באמנות, סרטים ומוזיקה. לזוג ציוד רב ומגוון שכולל בין היתר חמישה זוגות אופניים! איך להכניס לדירה תל אביבית בשטח 95 מ"ר את מכלול הצרכים והציוד המיוחד? שיפוץ הדירה היה מקיף ויסודי ומעבר לאופטימיזציה וניצול חכם של השטח התבסס הקונספט העיצובי על שילוב בין ישן וחדש וחשיבה מקיימת.

נבחנו חלופות רבות לארגון הדירה, במחשבה ליצר קומפקטיות ביחד עם ניצול המיטב מתנאי האור והאוורר הטבעי.בסופו של דבר נבחר תכנון שאינו סטנדרטי ומקובל בארץ: מהכניסה לבית נפרש מסדרון דרכו הגישה לחדרי השינה, חדר הרחצה וחדר העבודה, ורק בקצה המסדרון החלל הציבורי: חלל מגורים ומטבח, הפונים אל חזית הבניין.

כתוצאה מהארגון הקומפקטי חדר העבודה נטול חלון. היות ולאור טבעי קיימת חשיבות פסיכולוגית שהיא מעבר לחיסכון בעלויות צריכת החשמל,וכיוון שהדירה ממוקמת בקומה האחרונה עלתה המחשבה להחדיר את האור דרך החזית החמישית - הגג. סקייליט הינו פתרון מקובל, אבל חסרונו שיחד עם האור הטבעי הוא מכניס פנימה קרינה רבה, במיוחד בקיץ כשהשמש גבוהה בשמיים. לכן הוחלט להתקין במקום סקיילייט מערכת solatube שבאמצעות טכנולוגיה אופטית מגבירה את אור השמש, והוא מועבר פנימה ללא האפקט המחמם של הקרינה.

כל הדלתות לאורך המסדרון נעשו בסגנון של פעם, כשבדלתות חדר העבודה שולבו זכוכיות רשת המאפשרות לאור הטבעי שנכנס מהסולהטיוב לזלוג גם למסדרון.

ביחד עם בעלי הדירה, התאהבנו באריחי הבטון המצוירים המקוריים בדירה וההחלטה היתה לפרק את האריחים, לשמור ולשקם את אלו שבמצב טוב ולשלבם מחדש בין אריחי בטון חלקים בצבע אפור. דוגמת האריחים אפשרה מגוון רחב של שילובים, כך שהשימוש בהם משתנה באזורי הבית השונים - אזור הכניסה, חדר הרחצה, שירותי האורחים והמרפסת - ומקנה לכל אזור אופי שונה.