office@gilad-shiff.com
אדריכלות ציבורית - לכלל הפרויקטים מרכז מחול - אלון רמת השרון קן הנוער העובד והלומד - רחובות גן למשחק יצירתי - רמת השרון גן מיצבים וביתן אמנויות - רמת השרון החווה – פארק הירקון - תל אביב מתחם מופעים חיצוני - רמת השרון פארק מיחזור עירוני - רעננה פארק חניון - בת-ים חלופה סביבתית – בזק - נוף ים פארק האיקליפטוסים - ראשון לציון יד לבנים - רמת ישי
אדריכלות למגורים - לכלל הפרויקטים הבית באביחיל הבית בראש העין הדירה ברחוב זכרון יעקב דירה בצפון תל אביב הדירה ברחוב מיכל הדירה ברחוב פומבדיתא הדירה ברחוב אושה (1) בית ברמת השרון הדירה ברחוב אושה (2) הבניין בשדרות בנין במגדל העמק
ייעוץ לבנייה ירוקה - לכלל הפרויקטים ייעוץ לתוכנית בינוי - כ/450/ב קרית אתא שיפוץ אנרגטי של מבנה מגורים - שדרות אנליזות תאורה טבעית - מבני תעשייה עמוקים פיתוח מעטפות סולריות תלת ממדיות - מחקר אקדמי בניין משרדים ירוק לגור ירוק בישראל - תחרות אדריכלים תכנון ראשוני בבניה למגורים - נס ציונה ייעוץ לשינוי תוכנית בניין עיר - שכונת אגמים נתניה בנייה במכולות ממוחזרות בנייה פרטית מקיימת מבנה ציבורי אקלימי עיצוב פנים מקיים
אדריכלות מסחרית - לכלל הפרויקטים משרדי חברת אנימציה - רמת גן משרדי חברת עורכי דין - תל-אביב משרדי סטארט אפ - תל אביב בניין משרדים ירוק משרדי מפעל למוצרי קרטון ונייר - אלון תבור
הבא הקודם
החווה – פארק הירקון
תל אביב
תחום - אדריכלות ציבורית
לקוח - הרשות לפיתוח כלכלי תל אביב יפו
שטח - 70 דונם
תכנון והקמה - 2007-2009

חוות תלמי אביב ממוקמת במזרח העיר תל אביב, בשטח פארק הירקון, על שטח שתרם לעיר הנדבן יצחק-לייב גולדברג. במשך שנים משמש השטח כבית ספר חקלאי המארח את ילדי בתי הספר מכל העיר, ולכבוד חגיגות המאה לעיר ת"א יפו, הוחלט להרחיב את הפעילות באתר, ולפתוח את החווה לציבור הרחב בשעות בהם הבית ספר אינו פעיל.

התכנון כלל הכנת תוכנית אב למתחם, לרבות זיהוי פוטנציאל לשימוש מחדש במבנים ותשתיות קיימות, תכנון גמיש המאפשר 'הצלבת פעילויות' בשטח מוגבל, שדרוג תשתיות כולל שינוי מערך הכניסה והתנועה במתחם, והוספת פרוגראמות חדשות כגון: גינה לתושב, פינות משחק וסיפור, מתחם צפרות ועוד.

לאחר אישור תוכנית האב תכנן המשרד וליווה הקמתם של מתחמים נקודתיים בתקציב מצומצם ובמסגרת מגבלות סטטוטוריות.

בבסיס התפיסה העיצובית אג'נדה סביבתית לתכנון, המתבטאת בבחירה בחומרים ממוחזרים ומתחדשים ושילוב טכנולוגיות ברות קיימא תוך הדגשת הערכים ההסברתיים חינוכיים. התכנון החדש משלב אסתטיקה חקלאית כפרית עם אסתטיקה אורבאנית סינתטית, על מנת לבטא לא רק את הטבע והנוף אלא גם את ייחודיות החווה כשטח חקלאי בתחומי העיר ת"א יפו.

בין היתר עיצבנו שילוט וגופי תאורה למתחם המתכתבים עם לוגו החווה ותכננו רחבת כניסה חדשה מדק במבוק, שירותים ביולוגיים, ספסלים מחומרים ממוחזרים, ומתחם צפרות וגוף מים בסמוך לשלולית החורף באתר.