office@gilad-shiff.com
אדריכלות ציבורית - לכלל הפרויקטים מרכז מחול - אלון רמת השרון קן הנוער העובד והלומד - רחובות גן למשחק יצירתי - רמת השרון גן מיצבים וביתן אמנויות - רמת השרון החווה – פארק הירקון - תל אביב מתחם מופעים חיצוני - רמת השרון פארק מיחזור עירוני - רעננה פארק חניון - בת-ים חלופה סביבתית – בזק - נוף ים פארק האיקליפטוסים - ראשון לציון יד לבנים - רמת ישי
אדריכלות למגורים - לכלל הפרויקטים הבית באביחיל הבית בראש העין הדירה ברחוב זכרון יעקב דירה בצפון תל אביב הדירה ברחוב מיכל הדירה ברחוב פומבדיתא הדירה ברחוב אושה (1) בית ברמת השרון הדירה ברחוב אושה (2) הבניין בשדרות בנין במגדל העמק
ייעוץ לבנייה ירוקה - לכלל הפרויקטים ייעוץ לתוכנית בינוי - כ/450/ב קרית אתא שיפוץ אנרגטי של מבנה מגורים - שדרות אנליזות תאורה טבעית - מבני תעשייה עמוקים פיתוח מעטפות סולריות תלת ממדיות - מחקר אקדמי בניין משרדים ירוק לגור ירוק בישראל - תחרות אדריכלים תכנון ראשוני בבניה למגורים - נס ציונה ייעוץ לשינוי תוכנית בניין עיר - שכונת אגמים נתניה בנייה במכולות ממוחזרות בנייה פרטית מקיימת מבנה ציבורי אקלימי עיצוב פנים מקיים
אדריכלות מסחרית - לכלל הפרויקטים משרדי חברת אנימציה - רמת גן משרדי חברת עורכי דין - תל-אביב משרדי סטארט אפ - תל אביב בניין משרדים ירוק משרדי מפעל למוצרי קרטון ונייר - אלון תבור
הקודם
עיצוב פנים מקיים

בניה 'ירוקה' אינה מיועדת רק לבניה חדשה! למעשה, אותה חשיבה נכונה גם לפרויקטי עיצוב פנים, כאשר המסגרת המבנית נתונה. באמצעות ניתוח התפקוד האקלימי של החלל הקיים והתייחסות לשיקולי אור טבעי, תאורה וחומרים בתכנון ניתן לקבל חלל בריא, נעים וקל יותר לתחזוקה. אנו מביאות עקרונות אלו לכל שלבי התכנון, החל מחלוקת החלל וארגונו, דרך בחירת החומרים וכלה במפרט הטכנולוגי.

במסגרת שיפוץ משרדים ושטח שרות של מפעל ליצור כוסות נייר, בקשנו להעצים את השימוש באור טבעי בכדי לצמצם את צריכת החשמל ולשפר את תנאי העבודה. לצורך כך תכננו קיר ספריה שקוף המכניס את האור מהפטיו הסמוך, דרך המסדרון אל תוך החדרים הסגורים. הספריה מאפשרת להגדיל את רמות התאורה באופן הומוגני בחלל ומספקת פרטיות חלקית לשוהים בחדר.

בדירת גג בת"א, נתבקשנו לתכנן ארגון מרובה חדרים קומפקטיים המשאיר את חלל העבודה ללא חלון. על מנת להחדיר תאורה טבעית התקנו מערכת ,Solatube שבאמצעות טכנולוגיה אופטית מחדירה אור שמש מסונן ללא אפקט הקרינה המחמם. בדלתות חדר העבודה שולבו זכוכיות המאפשרות לאור הטבעי שנכנס מה Solatube לזלוג אל המסדרון.

בבחירת החומרים מומלץ להשתמש בחומרים בעלי תו ירוק ובחומרים ממוחזרים ככל הניתן. כמה דוגמאות לשימוש מחדש בחומרי השיפוץ בפרויקטים שונים:

שימוש באריחי בטון קיימים שעברו מיון וארגון מחדש באזורים נבחרים בדירה וכחלק מהרעיון העיצובי

גלילי קרטון שנמצאו זרוקים כפסולת של תהליך היצור בחצר המפעל, מוחזרו והפכו לפרט הצללה פנימי בחדר הישיבות. המחיצה מסננת את קרני האור והמבטים בין שני צדדיה, ומדגישה את הזהות הארגונית של המפעל.

ובדירה אחרת בתל אביב, דלת שפורקה בתהליך השיפוץ חזרה אל בעלי הבית כשולחן אוכל.